Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Molekens Kermis presenteert dit weekend leuke zomerse nostalgie uit Gouden Tijden

Molekens Kermis

Molekens Kermis belooft dit weekend een leuke zomerse wijkkermis te worden. Co-organisator Tom Helsen : "Nostalgie moet overborrelen aan de Acacialaan: een ouderwetse Vlaamse kermis voor alle leeftijden met o.a. oude volksspelen en optredens.  In betere en lang vervlogen tijden vond de klassieke Vlaamse wijkkermis in de basisschool plaats (BS De Leertuin).

Er loopt een wedstrijd straatstoepkrijttekenen op zaterdag, een rommelmarkt en een competitie Tapke Schiet in samenwerking met Herentaldum (Kring voor geschiedenis en heemkunde) op zondag. Verder staan op beide dagen enkele optredens gepland met o.a.  Moodify, de Molekens Band louter lokaal talent en het beroemde Hertalse Zeemanskoor. Met steun van het overkoepelende programma Zomerspoor vindt op zondag 20 augustus ook een vrij podium plaats.

De festiviteiten staan dan ook niet zoals vroeger aan de school gepland, maar in de directe buurt van het enige café in de wijk : De Molekens - met dank aan Franky &  Sanne voor hun medewerking.  Zowel in de straat zelf, het pleintje voor de vroegere Spar als het groene gebiedje tussen die twee locaties valt er heel wat te beleven.

De bedoeling is om alle generaties bij elkaar te brengen”, vervolgt Helsen.   “We hebben zowel voor de kids als voor de senioren activiteiten gepland. We hebben met de MinderMobielenCentrale (MMC) afgesproken dat zij oudere wijkbewoners ter plekke brengen.  Met onze dank," besluit Tom Helsen.

Foto's : burgemeester Mien Van Olmen kwam het officiële lint doorknippen bij de opening vanmorgen - Tom Helsen mocht de schaar vasthouden.

Foto's & vid Johan Temmerman/NNieuws.

URL

Acacialaan, Herentals, België

Molekens Kermis

Deel dit artikel